Europatur 2013 – drømmeferie!

Jeg kan oppsummere sommerens roadtrip med 3 ord: absolutt verdt det! 22 dager på veien og 8000 km tilbakelagt…Fantastisk reisefølge i Tine og varmt i lufta – takk og pris for air condition, hadde neppe overlevd timene i bilen uten det.
Jeg var jo veldig uheldig som måtte gjennomgå en stor mageoperasjon knappe tre uker før avreise, og dermed ble mine konkurranseplaner noe spolert underveis, men bank i bordt, forutenom litt stølsomhet i magen den første uka har det gått over all forventning!

Første destinasjon på turen var Tsjekkia og Moravia Open, og vi slo følge med Bodil og Mathias på vei ned. Den lengste og tyngste kjøreetappen var nettopp denne, og er glad vi fikk den først på turen, og ikke sist. I og med vi tok tidlig ferge fra Larvik og kjørte på natten, var også søvnmangel noe som gjorde denne etappen laaaang og trøttsom. Sent, sent torsdag kjørte vi inn på campingen i Moravia Open, etter en overnatting utenfor Hannover i Tyskland. Der ventet Simon og Dorte som hadde startet ferien noen dager før.
I mitt ståsted ble Moravia Open iakttatt med tilskuerøyne (pga operasjonen), og nivået var latterlig høyt. Min observasjon var at 80 % av ekvpasjene var ekstremt gode, 20 % god – offensiv handling fra start til mål, akkurat som vi liker det! Profiler som Lisa Frick, Silvia Trkman m.fl var selvsagt der, noe som gjorde oppgaven som «bare» tilskuer vel verdt. Samtlige resultater fra helgen finnes her: http://kacr.info/competitions/1198

Vi (meg og Tine, Simon og Dorte) satte nesen mot Slovenia og Ljubljana mandagen, og der ble vi værende èn uke. Mens Simon og Dorte bodde i lånt leilighet, campet meg og Tine i Tomo og Neja’s hage (et steinkast unna sentrum) – bedre vertskap skal man lete lenge etter! Vi storkoste oss i vakre Slovenia, som for øvrig minner om et miniNorge med sine fjell og elver, og Ljubljana er en nydelig by med fantastisk arkitektur. Vi var opptatt hver dag, meg og Tine og voffser, med sightseeing, turer og ymse aktiviteter. Forutenom flere turer til sentrum (inkl shopping), badet vi i elver, var på grottevandring, trente agility med Polona og Silvia, besøkte historiske steder, grillet mm. Dessuten var vi på overnattingstur til Kroatia og Premantura hvor vi badet i Adriaterhavet.
Vi forlot Slovenia søndags ettermiddag etter herlig dag hvor Polona tok oss med på en matopplevelse på grensen til Italia (Nova Gorica). Der ble vi bla annet servert den beste desserten jeg noensinne har smakt (og mest sannsynlig kommer til å smake). Det at den var hjemmelaget, og at vi var de første til å smake den, tyder vel bare på at om jeg skal
oppleve det igjen må jeg tilbake til Slovenia.

Neja viser oss Ljubljana i miniatyr

Neja viser oss Ljubljana i miniatyr

Ljubljana by night

Ljubljana by night

Badetur i en av Slovenias mange elver

Badetur i en av Slovenias mange elver

Diesel svømmer!

Diesel svømmer!

Det samme gjør Lui!

Det samme gjør Lui!

Grotter ble utforsket

Grotter ble utforsket

Naturlig bro

Naturlig bro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi badet i Kroatia!

Vi badet i Kroatia!

Blått, blått hav

Blått, blått hav

...og hvite steiner

…og hvite steiner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turen videre gikk mot Frankrike, og etter en overnatting i Italia bestemte vi oss for å besøke den Franske Rivieraen. Vi var heldig og fikk et hotellrom i Fréjus, som ligger mellom Cannes og Saint-Tropez. Der befant vi oss mellom palmetrær, yachter og overbefolkete strender hvor 60-åringer med silikonpupper gikk toppløs – tydelig stedet å vise seg fram! På restaurant ble vi servert cider i svære mugger som vi drakk fra store tekopper – cider i Norge er tydeligvis ikke det samme som i Frankrike!
Mine oppdrettere flyttet fra Belgia for et år siden og kjøpte seg et drømmested i Saint-Ost, en time unna Pyreneerne, hvor de startet et B&B. Der ble vi værende to dager hvor vi slappet av med turer og god mat – kjente på kroppen at det trengte vi etter all kjøringen.

Joke og Ron (mine oppdrettere)

Joke og Ron (mine oppdrettere)

Et fantastisk sted!

Et fantastisk sted!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var varmt i Frankrike, syntes Lui...

Det var varmt i Frankrike, syntes Lui…

Siste stopp på turen før hjemreise var Belgia og Genk, hvor jeg endelig skulle bevege meg på agilitybanen igjen. Et stort stevne med rundt 600 ekvipasjer, men med 5 ringer var stevnet ferdig rundt halv fem hver dag. Et annet nivå enn i Tsjekkia selv om det var hunder med masse driv – stor forskjell på handlingen hvor i Moravia man var offensiv, mens i Belgia lå de fleste bakpå. Moro var det at det her også var en del fra ymse land iom EO var helgen etter. Både Sverige, Kroatia, Portugal m.fl.
Som sagt ble det konkurranse på meg og voffsene, noe som var veldig etterlengtet. Lørdagen var det perfekte agilityvær, varmt, men overskyet. Diesel gikk 2 feilfrie løp av 3, og det ble en 2. plass i åpen hopp og en 3. plass i agility. Søndagen uteble skyene, mens varmen steg, og det var til tider uutholdelig med godt over 30 grader. Jeg droppet det siste løpet med både Lui og Diesel. Lui gikk feilfritt i åpen hopp, og jeg tror hun endte på en 7. plass? Ikke det helt store løpet da varmen gikk i hodet på både meg og bikkja…
Tine og Suki vant hopp 1!
Vet en del av løpene mine ble filmet med Tine’s kamera, og kommer forhåpentligvis til å legge de ut etterhvert. Filmet selv med GoPro kamera, mest motorveier, og skal også få sett gjennom den ved neste anledning – dvs når været blir for dårlig til å være utendørs.

Lui og pappa Vidocq i Belgia

Lui og pappa Vidocq i Belgia

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

3 svar til Europatur 2013 – drømmeferie!

  1. Stine sier:

    Høres ut som en fantastisk tur! Takk for at du delte 🙂

  2. Vala sier:

    Det ser ut som dere har hatt en fantastisk sommer! Men det er kjekt å ha dere tilbake igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s